İçindekiler tablosu
Soğuk algınlığı, yaklaşık olarak 300 farklı virüs türünün sebep olabildiği bir sağlık sorunudur. En fazla sonbahar ve kış aylarında ortaya çıkabilen bu sağlık sorununun bir diğer adı ise nezle olarak bilinir. Yetişkinler yılda 2 ya da 3 defa, çocuk ve gençler ise 5 ya da 6 defa bu hastalığa yakalanabilmektedir.
Okul ve işyerleri gibi, pek çok insanın bulunduğu yerlerde bulunmak, zayıf bağışıklık sistemi ve enfeksiyona sahip olan insanlar ile veya onların eşyaları ile temas etmek bu hastalığın bulaşmasını kolaylaştıran sebepler arasındadır. Hatta evlerin az havalandırılması da nezle sebeplerinin başında gelir.
Soğuk Algınlığı Kaç Gün Sürer?
Sorusuna cevap verilebilmesi için, hasta olmuş olan insanın hijyen durumu, bağışıklık sisteminin genel durumu ve enfeksiyon durumu hakkında bilgi sahibi olunmalıdır Fakat genel olarak nezle, 7 veya 10 günlük bir süre boyunca devam etmektedir.
Doktor tarafından tavsiye edilmiş olan ilaçları düzenli olarak kullanmamak, hastalık süresi boyunca sık sık sigara tüketmek, havasız ortamlarda bulunmak ve hasta olan diğer insanlar ile aynı ortamı paylaşmak ise bu sürenin 1 aya kadar uzamasına sebep olabilir. Gerekli önlemlerin alınmaması halinde, halk arasında “geçmeyen soğuk algınlığı” olarak bilinen sorunla da karşılaşmak mümkündür. Görülme süresi 1 ya da 2 aydan bile uzun olabilen bu soğuk algınlığı, mutlaka tıbbi tedavi gerektiren bir durum olduğu için asla ihmal edilmemelidir.
Belirtileri Nelerdir?
Belirtileri ya da nezle belirtileri, grip belirtileri ile karıştırılmamalıdır. Çünkü bu hastalıklar arasında baş ağrısı, burun akıntısı ya da tıkanması, sürekli öksürük ve vücut ısısında artış gibi bazı ortak belirtiler bulunur.
Belirtileri ise ateşin daha düşük derecelerde ve hapşırığın daha fazla görüldüğü, öksürüklerin kuru ve genel olarak balgamsız olduğu bir hastalıktır. Özellikle öksürükler, belirtiler arasında en fazla görülen belirti olarak kabul edilebilir.
Öksürük ve Soğuk Algınlığına Ne İyi Gelir?
Başta öksürük olmak üzere, diğer soğuk algınlığı belirtilerinin ortadan kalkmasını sağlayabilecek bazı besinler vardır. Eğer soğuk algınlığı ileri bir seviyede meydana gelmemişse, evde hazırlanabilecek olan bazı yiyecek ve içecekler ile tedavi yapmak mümkün olabilmektedir. Zencefilli bal yemek, nane ve limon çayı ya da ballı ılık süt içmek, öksürüğe iyi gelebilir. Ayrıca paça çorbası ya da tavuk çorbası da nezle tedavisinde etkili olabilen yemeklerdir.
Tedavisi Nasıldır?
Evde hazırlanan bazı yiyecek ve içeceklerin etki etmemesi, “Soğuk algınlığı nasıl geçer?” diye sorulmasına sebep olabilir. Tedavisi, asıl olarak bir doktor tarafından tavsiye edilen çeşitli ilaçları kullanmak ile gerçekleştirilir.
Bu durumda doktorlar, bir ya da iki hap ile beraber bir de gargara tavsiye edebilir. İlaçları düzenli olarak ve kullanma yönergelerine tamamen uyumlu bir halde kullanmak, soğuk algınlığı sorununun kısa sürede iyileşmesini sağlamaktadır.
Hata!
Yorumunuz Çok Kısa, Yorum yapabilmek için en az En az 10 karakter gerekli