İçindekiler tablosu
8.Sınıf Fen Bilimleri 7.Ünite Elektrik Yükleri ve Elektrik Enerjisi Çalışma Kağıdı
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Ölçme Değerlendirme ve Genel Müdürlükleri aracılığıyla yayınlanmış 8. Sınıf Fen Bilimleri 7. Ünite Olan Elektrik Yükleri ve Elektrik Enerjisi ile ilgili çalışma yaprakları öğrencilerin için çok güzel hazırlanmış, neredeyse bütün öğrenmeleri gereken kazanımları içeren adeta soru bombardımanı diyebiliriz. Aşağıda yer alan linklerden bu dokümanı bilgisayarınıza indirerek çalışma yapraklarına erişmiş olabilirsiniz.
8.Sınıf 7. Ünite Elektrik Yükleri ve Elektrik Enerjisi Çalışma Yaprağını ( Fasikülü) İndirmek için linke TIKLAYINIZ.
8.sınıf Fen Bilimleri 7.ünite Elektrik Yükleri ve Elektrik Enerjisi çalışma fasikülleri ve çalışma yaprağı- TIKLAYINIZ. -Ankara
8.sınıf Fen Bilimleri 7.ünite Elektrik Yükleri ve Elektrik Enerjisi çalışma fasikülleri ve çalışma yaprağı- TIKLAYINIZ. – Erzurum
8.sınıf Fen Bilimleri 7.ünite Elektrik Yükleri ve Elektrik Enerjisi çalışma fasikülleri ve çalışma yaprağı- TIKLAYINIZ. -Kocaeli
8.sınıf Fen Bilimleri 7.ünite Elektrik Yükleri ve Elektrik Enerjisi çalışma fasikülleri ve çalışma yaprağı- TIKLAYINIZ. -Tokat
8.Sınıf Fen Bilimleri 7. Ünite Elektrik Yükleri ve Elektrik Enerjisi Konu Dağılımları Nelerdir ?
F.8.7.1.1. Elektriklenmeyi, bazı doğa olayları ve teknolojideki uygulama örnekleri ile açıklar.
F.8.7.1.2. Elektrik yüklerini sınıflandırarak aynı ve farklı cins elektrik yüklerinin birbirlerine etkisini açıklar.
F.8.7.1.3. Deneyler yaparak elektriklenme çeşitlerini fark eder.
F.8.7.2.1. Cisimleri, sahip oldukları elektrik yükleri bakımından sınıflandırır.Özellikle nötr cismin, yüksüz cisim anlamına gelmediği; nötr cisimlerde pozitif ve negatif yük miktarlarının eşit olduğu vurgusu yapılır. Elektroskopun yük ölçümünde kullanıldığı belirtilir, çalışma prensibine girilmez.
F.8.7.2.2. Topraklamayı açıklar.Topraklamanın günlük yaşam ve teknolojideki uygulamaları dikkate alınarak can ve mal güvenliğiaçısından önemine vurgu yapılır.
F.8.7.3.1. Elektrik enerjisinin ısı, ışık ve hareket enerjisine dönüştüğü uygulamalara örnekler verir.
a. Güvenlik açısından elektrik sigortasının önemi üzerinde durulur.
b. Robotların, elektrik enerjisinin, hareket enerjisine dönüşümü temel alınarak geliştirildiği vurgulanır.
F.8.7.3.2. Elektrik enerjisinin ısı, ışık veya hareket enerjisine dönüşümü temel alan bir model tasarlar. Öncelikle tasarımlarını çizimle ifade etmeleri istenir. Şartlar uygunsa üç boyutlu modele dönüştürmesi istenebilir.
F.8.7.3.3. Güç santrallerinde elektrik enerjisinin nasıl üretildiğini açıklar. Güç santrallerinden hidroelektrik, termik, rüzgâr, jeotermal ve nükleer santrallere değinilir.
F.8.7.3.4. Güç santrallerinin avantaj ve dezavantajları konusunda fikirler üretir. Güç santrallerinin yarar-zarar ve riskler yönünden değerlendirilmesine yönelik fikir üretmeleri ve bu fikirlerini savunmaları istenir.
F.8.7.3.5. Elektrik enerjisinin bilinçli ve tasarruflu kullanılmasının aile ve ülke ekonomisi bakımından önemini tartışır.
a. Enerji verimliliği konusunda ülkemizdeki resmî kurumlar ve sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan çalışmalar ve elektrik enerjisi kullanımı bakımından yapılması gerekenler belirtilir.
b. Kaçak elektrik kullanımının ülke ekonomisine verdiği zarar vurgulanır.
F.8.7.3.6. Evlerde elektriği tasarruflu kullanmaya özen gösterir. Öğrencilerden elektrik faturasını azaltmaya yönelik uzun süreli çalışmalar yapmaları istenir, süreç izlenir.
Hata!
Yorumunuz Çok Kısa, Yorum yapabilmek için en az En az 10 karakter gerekli