TIBBI NASIL KAZANDIM ?

Tıp Fakültesi 2. Sınıf öğrencisinden," TIBBI Nasıl Kazandım ? " Yazısında sınav sürecinde karşılaşılan zorluklar ve neler yapılması gerektiği ile ilgili bilgiler yazımızda yer almaktadır. Detaylar yazımızda.
 TIBBI NASIL KAZANDIM ?
Okunuyor TIBBI NASIL KAZANDIM ?

İçindekiler tablosu

Ben de bu savaşı “HER ŞEYE RAĞMEN” kazananlardanım. İnanmayan oldu, önüme taş koyan oldu, düşürmek isteyen oldu, şevkimi, motivemi, hevesimi kırmak isteyen çok oldu. Ama ben her düştüğümde bir öncekinden daha güçlü kalktım ayağa. Daha inançlı, daha emin kalktım. Hırsla, azimle, özgüvenle kalktım. Başardım.

Tıp fakültesi kazanmak için neler yapılmalı.
Tıp fakültesini kazanmak için neler yapmalıyız. Ders çalışmak, süre tutmak ve soru çözmek kütüphaneye gitmek, çözemediğiniz soruları öğretmenlere sormak
Tıp Fakültesi Öğrencileri

Kütüphanede çalışmaya kendinizi alıştırmalısınız.

Size öncelikli tavsiyelerim şunlardır;
Kütüphanede çalışmaya kendinizi alıştırmalısınız. Kütüphaneleri sevmelisiniz. Çünkü orada dikkatinizi dağıtacak hiçbir şey yok. Televizyon yok, arkadaş yok, kardeş yok. Tamamen sessiz ve herkes ders çalışıyor. Böyle bir ortamın olması çalışasınız yoksa bile sizi çalışmaya sevk ediyor. Kütüphaneleri sevin.

İkinci tavsiyem ise bir kronometre edinin.

İkinci tavsiyem ise Kronometre. Alın önünüze kronometrenizi ve günlük bir hedef koyun. Ben 6 saatin altına asla düşmezdim. Genel çalışma sürem 8-10 saat arasında değişirdi. Bir işi yapıyorsunuz ama kaç saatte yapıyorsunuz, hızınız nasıl bunu bilmeden günlük plan da yapamazsınız. Yapsanız da o plan ya yetişmez, ya da basit kalır. O yüzden kendinizi görebilmeniz açısından kronometre şart.

Tıp fakültesini kazanmak istiyorsanız kütüphanelere gidin.
Tıp fakültesini kazanmak için neler yapmalıyız. Ders çalışmak, süre tutmak ve soru çözmek kütüphaneye gitmek, çözemediğiniz soruları öğretmenlere sormak
Tıp Fakültesi Anatomi Dersi.

Test çözerken asla bunları yapmayın.

Bir testi o konuyu bilmeden çözmeyin. Önce konusunu çalışın, örnek soruları çözün. Yapamadığınız soruları imkanınız varsa o an hemen öğretmeninize ya da arkadaşınıza sorup öğrenin ki pekişmiş olsun, eksiklik kalmasın. Bir konuyu çalıştıktan hemen sonra testini çözmeyin. Çünkü bilginiz zaten yeni ve yanlış yapma olasılığınız yok. Araya basit bir ders veya konu alıp ona çalıştıktan sonra testinize dönmelisiniz.

Tıp fakültesini kazanmak için neler yapmalıyız. Ders çalışmak, süre tutmak ve soru çözmek kütüphaneye gitmek, çözemediğiniz soruları öğretmenlere sormak

Eğer tıp okumak istiyorsanız…

Gelelim derslere. Her gün yirmişer soru da olsa paragraf, geometri ve problem çözmeyi ihmal etmeyin. Bu üç konu pratik yaptıkça gelişen, çözdükçe hızlanacağınız ve ne yazık ki nankör konulardan. Bunların yanına ek olarak tyt ve ayt konularından da koymayı unutmamalısınız. Çünkü bu ikisini paralel yürütmek zorundasınız. Hele ki tıp istiyorsanız herhangi birini ayırt edemezsiniz. Ders ya da konu seçemezsiniz. Unutmayın ki 1 soru bile kaderinizi değiştiriyor.

Aklınızda soru işareti bırakmayın cevabını kesinlikle arayın.

Bir diğer önemli husus ise ;
Çözülmemiş soru kalmaması. Yanlış yaptığınız, boş bıraktığınız ya da emin olmadan doğru yaptığınız bütün soruları öğretmenlerinize sormalı ve sorunun çözüm yolunu kesinlikle öğrenmelisiniz ki o soru veya benzeri bir daha çıktığında tekrardan aynı hatayı yapmayasınız. Bu olay size belki vakit kaybı gibi gelebilir ama emin olun ki test çözdüğünüz çoğu vakitten daha verimli. Bilmediğiniz bir şeyi öğreniyorsunuz var mı ötesi ?

Tıp kazanmak için nasıl ders çalışmayalım. Tıp fakültesini kazanmak için neler yapmalıyız. Ders çalışmak, süre tutmak ve soru çözmek kütüphaneye gitmek, çözemediğiniz soruları öğretmenlere sormak

Deneme çözmeye başlayın. Başlarda yavaş ama zaman geçtikçe bu süreyi kısaltın.

Konular tamam, testler çözüldü, kitaplar bitirildi şimdi ne yapmalıyım ? Süre tutarak bölüm denemesi çözmeye başlayabilirsiniz. Kendinize önce fazla zaman verin ve hızlandıkça o süreyi kısaltın. Yalnız şunu unutmayın ki önemli olan ne hızlı çözmek ne de çok çözmek. Önemli olan, hızlı ama doğru çözmek. Bölüm denemeleri de bittikten sonra genel denemelere başlayabilirsiniz. E tabi geçmiş yılların çıkmış sorularını da çözmeyi unutmayın.

KENDİNİZE GÜVENİN…

İnkâr etmeyeceğim ki tıp kazanmak zor. Daha doğrusu ilk 10 bine girebilmek, derece yapmak zor. Ama İMKANSIZ DEĞİL. Ve bu zorlu süreçte önünüze çıkan hiçbir engelin sizi hayallerinizden alıkoymasına izin vermeyin. İlk adım KENDİNİZE GÜVENMEKTEN GEÇİYOR. Yılmadan, bıkmadan, usanmadan, pes etmeden, vazgeçmeden, düştükten sonra yeniden ve yeniden ve yeniden kalkıp savaşmalı; zamanı geldiğinde de bu zorlukların meyvesini bir bir yemelisiniz.

UNUTMAYIN ❗️ GÜÇSÜZLER VAZGEÇER, AKILLILAR BAŞARIR. BEN BAŞARDIM, SİZ DE BAŞARANLARDAN OLACAKSINIZ.

Tıp Fakültesi 2. Sınıf Öğrencisi

İnstagram : @Doktorolmayolunda00

www.instagram.com/doktorolmayolunda00

Yorum Yap

Giriş Yap
Yazı Ekle